Stage in Senegal

Resopopdev

Le Réseau jeunesse population et développement du Sénégal RESOPOPDEV, is een netwerk
van verenigingen die sinds 2007 zijn opgericht en op het nationale grondgebied aanwezig zijn.

RESOPOPDEV werkt aan een netwerk van partnerschappen tussen jongeren, verschillende diensten en ontwikkelingspartners, om via projecten en programma`s, jongeren/adolescenten te ondersteunen met als doel de levenskwaliteit van de jongeren te verbeteren.

De belangrijkste missie is het vergemakkelijken van de toegang tot diensten die verband houden met gezondheid, onderwijs, leider en ondernemerschap, seksuele voorlichting, genderongelijkheid, armoede, werkloosheid en migratie.

Hoofdprojecten van RESOPOPDEV
AfriYAN / AfriYAN Girls

AfriYAN (Afrikaans netwerk van adolescenten en jongeren) is opgericht in december 2005 in Lusaka en dient om de participatie van jongeren in hun ontwikkeling te bevorderen en te vergroten.

YAAKAR Senegal
Foyer Yakaar is momenteel een centrum voor kansarme kinderen in de buurt. Deze kinderen komen 2x/week naar het centrum waar verschillende muzische/ludieke/educatieve/manuele activiteiten worden georganiseerd. 

Club Popdev
Het zijn clubs dat middelbare scholieren, jongeren of adolescenten samenbrengt.
Er worden bewustmakingsactiviteiten georganiseerd, bescherming tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksuele voorlichting, ....

De stagiaire draait enkele dagen mee in `Foyer Yakaar`. 
Naargelang de lopende projecten en de beschikbare subsidies zal de stagiaire inspelen op de behoeften en noden van het project.