Op inleefreis in Senegal

Inleefreis

Een inleefreis is een unieke onderdompeling in een andere, maar even waardevolle, wereld. Je komt terug met een rugzak vol nieuwe levenservaringen.
Het is vooral een unieke kans om door persoonlijk contact met de lokale bevolking en hun levensomstandigheden in het Zuiden, je eigen leven, en dat van anderen richting te kunnen geven.

Met inleven bedoelen we dus heel wat meer dan toekijken, het is ook echt ervaren hoe het leven op de plaats die je bezoekt eraan toe gaat. Je logeert bij een gastfamilie en neemt deel aan het dagelijkse leven van deze mensen. Tijdens de inleefreis maak je kennis met de lokale partners van Sunu Senegal en steek je ook de handen uit de mouwen in een lokaal project. 

Een inleefreis is geen toeristische vakantie, maar dat wil niet zeggen dat er geen tijd is voor ontspanning. Tijdens deze ontspannende momenten maak je kennis met de geschiedenis, fauna en flora van het land. 

Wat staat er op het programma?

Je leert als eerst de lokale jongeren en cultuur van Senegal kennen. We werken nauw samen met een school in het dorpje te Guereo. Je organiseert workshops, sport en spel activiteiten voor kinderen samen met de jongeren van de lokale gemeenschap. Naargelang de interesses van de Senegalese en Belgische jongeren zijn veel activiteiten mogelijk. Laat ons gerust weten indien jullie talenten of workshops willen uitwerken.
Het programma wordt naarmate de inleefreis dichterbij komt ontwikkeld. Het hangt namelijk af van de samenstelling van de groep en de noden en behoeften van de bevolking op het moment.
Het is dus belangrijk om een flexibele houding aan te nemen. 

Vooraleer je vertrekt op inleefreis komt er vooraf wat bij kijken. Het team te Belgie organiseert informatie momenten, jullie worden voorbereid en zetten jullie in voor de lokale projecten. 

Ben je een vereniging, school, individuele samengestelde groep? Maak gerust een afspraak met ons team Belgie.