Ondersteun onze partners 

Peetouder worden

Jij, je team, je collega`s, je afdeling, je bedrijf of organisatie kunnen peetouder worden.
Als peetouder ondersteun je vooral je petekindje financieel. Met deze maandelijkse kosten worden voornamelijk; schoolmateriaal, kleding, verzorging en voeding betaald. 

Wat gebeurt er met je bijdrage? 
Beheerskosten: Bankkosten, administratie kosten, beheer dossiers (5 euro) 
Petekind: Je verleent financiële steun om het kind in staat te stellen te voldoen aan de behoeften op het gebied van voeding, gezondheidszorg, onderwijs, kleding en hygiëne. De maandelijkse verzorging van een baby wordt geschat op 65 euro en die van een kind op 50 euro per maand. 
Restgelden: Deze worden terug geïnvesteerd in projecten. 

Hoe betaal ik mijn peetouderschap?
Je kan kiezen voor de volgende betalingsmogelijkheden: Je bent vrij om een maandelijks bedrag te storten, met een voorwaarde van minimum 15 euro per maand. Je engageert je voor 12 maanden. Enkele maanden voordat de jaarsteun verlopen is, zal je een mail van ons ontvangen met aanvraag tot verderzetting van steun voor je petekind voor het volgende jaar.
Indien je maandelijks bedrag minder bedraagt dan het nodige budget per baby of kind, zal je je in het co-peetouder systeem bevinden. Dit houdt in dat meerdere peetouders zich engageren voor eenzelfde petekind. 

Om de transactie vlot te laten verlopen kan dit best via een bestendige opdracht bij je bank met een vaste maandelijkse overschrijving op het rekeningnummer van vzw Sunu Senegal storten. 

Sunu Senegal vzw
BIC nummer: ARSPBE22 
IBAN: BE73 973182731260 
Naam bank: Argenta 

Met vermelding: `Petekind`

Momenteel kunnen we nog geen fiscale attesten leveren, maar onze vzw doet zijn uiterste best om dit in de nabije toekomst te kunnen realiseren. 

Ontwikkelen van een persoonlijke band met je petekind.
Vanaf de inschrijving, kan je de eerste kennismakingsbrief binnen de maand in je mailbox verwachten. In deze mail zal je enkele foto's en algemene informatie vinden van je petekind. 

Je ontvangt 2 keer per jaar informatie van je petekind: in de loop van het schooljaar en op het einde met de schoolresultaten.(voor de schoolgaande kinderen) We verkiezen om 1x per jaar informatie door te sturen via mail en 1x per jaar informatie via de post door te sturen. Zo geven we je petekind ook de kans om een brief of tekening te maken.
Er kan 1x per jaar een brief of tekening verstuurd worden. Wij zorgen dat dit verstuurd wordt naar Senegal. De wisselwerking gebeurt altijd via Sunu Senegal, dit zodat we je peterschapsdossier goed kunnen opvolgen. 

Indien je graag een extra donatie wil doen (verjaardag of andere gelegenheid), raden we je aan om de extra donatie op de rekening te storten met vermelding van de gelegenheid en naam van je petekind. Wij zorgen ervoor dat je donatie terecht komt en kijken ter plaatse welke noden het hoogst zijn.

Kan ik mijn petekind een bezoekje brengen?
We begrijpen uiteraard dat een persoonlijke band met je petekind kan leiden tot de wens om elkaar effectief te ontmoeten. Het is niet mogelijk om dit op eigen initiatief te organiseren. 
Sunu Senegal team te België is wel bereid jullie hierbij te ondersteunen. Er wordt eerst contact opgenomen met het Sunu Senegal team te Senegal. Samen wordt een bezoek gepland, jullie worden ter plaatse rondgeleid in het huis waar jullie petekind verblijft, jullie maken kennis met zijn omgeving en school. 

Hoe worden de peterschappen beheerd? 
Onze organisatie is volledig verantwoordelijk voor het beheer van het peterschapsgeld. Het geld wordt nooit rechtstreeks aan je petekind gegeven. 

Hoe kan ik mijn peterschap gemakkelijk beëindigen? 
Indien je wenst om je peterschap te beëindigen is het belangrijk om dit ten minste 1 maand op voorhand te melden. Op die manier kunnen we tijdig nieuwe peetouders zoeken.