Sunu Senegal

Onze introductie

OVER ONS


Sunu Senegal is een prille VZW ontstaan in 2017. Sunu Senegal betekent in de lokale taal, ONS Senegal.
Wij staan voor samenhorigheid en uitwisseling tussen verschillende gemeenschappen.
Dankzij ons gemotiveerd team, begeleiden we jullie doorheen het hele proces; van België tot Senegal.
Hiervoor staat zowel een team in België als Senegal ter beschikking


Onze doelstellingen

  • Het begeleiden en ondersteunen van stagiaires en vrijwilligers, in samenwerking met lokale partners in duurzame projecten.
  • Het ontdekken van de Senegalese cultuur. 
  • Het ondersteunen van lokale en duurzame projecten in de sociale sector (onderwijs en gezondheidszorg) 
  • Het uitwisselen van kennis, vaardigheden en talenten. 

Om deze doelstellingen te verwezenlijken staan volgende waarden, normen en competenties centraal.

Waarden en normen

  • Gelijkwaardigheid/exchange/uitwisseling: Er vindt een uitwisseling plaats van talenten, kennis,vaardigheden en competenties langs beide richtingen. Van stageplaats tot stagiair/vrijwilliger en van stagiair/vrijwilliger tot stageplaats. 
  • Respect: Je gaat op een respectvolle manier om met elkaar. Je benadert elkaar met een open houding. Je hebt aanzien voor elkaars talenten, kwaliteiten, prestaties en vaardigheden. Je gaat op een respectvolle manier om met elkaars gelijkenissen en verschillen.

Competenties

  • Respectvolle houding : Vanuit een gelijkwaardigheid met anderen ga je op een respectvolle manier om met elkaar. Je staat open voor elkaars waarden en normen. 
  • Verbondenheid/betrokkenheid: Je voelt je verbonden met de mensen en het project. Een goede betrokkenheid heeft invloed op al alle aspecten van het handelen. Hoe meer betrokkenheid, hoe meer je samen kan verwezenlijken.  
  • Samenwerking: Je bent bereid om met anderen samen te werken. Je bent een teamplayer en levert een actieve bijdrage voor een gezamenlijk resultaat. 

TEAM BELGIE

KIM DUBOIS

Naam: Kim Dubois
Geboortedatum: 19 maart 1990
Opleiding: Bachelor Sociaal Werk en BanaBa Internationale samenwerking Noord-Zuid
Functie: Voorzitter en coördinator dagelijks bestuur team België.

      Met mijn voorliefde voor Senegal en ervaring wil ik een meerwaarde betekenen voor anderen in hun Senegal-avontuur.

In 2012 vertrok ik in het kader van mijn opleiding BanaBa Internationale Samenwerking Noord-Zuid, voor 6 maanden naar Senegal. Eens ter plaatse zocht ik mijn plaats in het project, het werken, het leven, de cultuur, de tradities en de gewoontes van Senegal. Ik verloor er stilaan mijn hart en de lokale mensen werden vrienden en familie. Zelf ooit als student vertrokken en jaarlijks naar Senegal reizen maken dat ik mijn ervaring en kennis steeds verder uitbreid.Daarbovenop ben ik in België ook actief en volg ik danslessen "Sabar" De Senegalese traditionele dans van de etnische groep "de Wolof". Als er iets te doen is rond Senegal in België, ben ik meestal van de partij.  

INGRID VANDERVELDEN

Naam: Ingrid Vandervelden
Geboortedatum: 9 oktober 1970
Opleiding: Bachelor Sociaal werk
Functie : Secretaris 

Mijn band met de Senegalese gemeenschap zowel in België en als in Senegal is een 20 jaar - lang verhaal met hechte vriendschappen .

In 1998 kwam ik voor het eerst in Senegal, dankzij een jumelageproject tussen een Brusselse school en een school in Pikine. Het was een boeiende ervaring.
Door mee in de vzw Sunu Senegal te stappen, geef ik de jongere generatie graag de gelegenheid om zich gedurende een paar weken onder te dompelen in het Senegalese leven van elke dag en om er een onvergetelijke rijke ervaring op te doen.

LEOPOLD NDIONE 

Naam: Leopold Ndione
Geboortedatum: 01/06/1989
Opleiding: Lasser
Functie: Penningmeester

             Sociaal met een groot respect voor iedereen!

Ik ben geboren en opgegroeid in Rebeuss, Dakar. Mijn origines liggen echter in het dorpje Fandène (Thiès), in de Sérère gemeenschap.
Sinds 2013 woon ik in België, samen met mijn Belgische vrouw.

TEAM SENEGAL

YASMINA AKKOUH

Naam: Yasmina Akkouh 
Geboortedatum: 25/03/1986 
Opleding: Bachelor Kleuteronderwijs 
Functie: Voorzitter en coördinator dagelijks bestuur team Senegal.

Thuisland gevonden en uitbaatster van het ViaVia Reiscafé Dakar.

De eerste ontmoeting met Senegal was tijdens mijn buitenlandste stage als kleutonderwijzeres. Vanaf dat moment ben ik actief op zoek gegaan naar een baan in het buitenland.
In 2011 zocht het ViaVia reiscafé een nieuwe uitbaatster. Ik stelde me kandidaat en vertrok. 

SOMAYA AKKOUH

Naam: Somaya Akkouh 
Geboortedatum: 12/11/1990 
Opleding: Bachelor Orthopedagogie, Bachelor Lager onderwijs
Functie: Secretaris en coördinator dagelijks bestuur team Senegal. 

Grote passie voor reizen en om nieuwe uitdagingen aan te gaan. 

Doorheen mijn studies heb ik altijd de kans gehad om buitenlandse stages te lopen. Tijdens mijn bachelor Orthopedagogie heb ik gedurende 4 maanden projecten uitgevoerd in een lokale school te Ghana. Nog niet helemaal klaar om te starten op het werkveld, heb ik mijn Bachelor Lager Onderwijs behaald met als eindstage te Gambia. 
Anderhalfjaar les gegeven te Brussel en dan was het alweer tijd voor een nieuwe uitdaging. Sinds 2015 ben ik directie/leerkracht van NTC De Oranje Baobab te Dakar. 

MAMADOU GUEYE

Naam: Mamadou Gueye 
Geboortedatum: 01/10/1986
Opleding: Voetballer
Functie: Penningmeester 

Grote filosoof en humorist.

Geboren en getogen in Yoff Layene, in de Lebou gemeenschap. Altijd gepassioneerd geweest door de voetbal. In 2012 gestart in de hotelerie en opgeleid geweest als reisbegeleider. Samen met mijn vrouw, Yasmina, baten we nu het ViaVia reiscafé Dakar uit. 

ADAMA NDOYE

Naam: Adama Ndoye
Geboortedatum: 30 april 1990
Opleiding: Master in economie en management
Functie: bestuurslid

L'homme n'est rien sans les hommes.

Geboren en getogen te Yoff Layenne in een groot vissersfamilie. Ik zit in mijn laatste master jaar Economie en management op de Universiteit te Dakar (UCAD). Mijn interesses gaan vooral uit naar het uitwisselen en in dialoog gaan met anderen om nieuwe dingen te kunnen ontdekken.