Vrijwilligerswerk in Senegal

Hôpital traditionnel de Keur Massar

Onder impuls van de arts en bioloog Yvette Pares, wordt een zorgstructuur gecreëerd om melaatsen en hun families te verwelkomen en te behandelen, eerst in Ouakam, vervolgens te Camberène, om dan in 1980 zich te vestigen in de voorstad Keur Massar, op een land toegewezen door president Abdou Diouf.

Het ziekenhuis, dat een dagziekenhuis is geworden, verwelkomt patiënten te Keur Massaar. Afhankelijk van de behoeften van de patiënten worden de behandelingen voorbereid door het laboratorium en / of geleverd door de apotheek.
Sinds 2019 zijn 87 kruidenremedies beschikbaar in de vorm van poeders, extracten, siropen, zalven, oliën en zeep.
Het ziekenhuis heeft zijn maatschappelijke roeping behouden, door betaalbare prijzen te hanteren. Zorg is gratis voor ouderen en kansarmen.
Het ziekenhuis heeft een botanische tuin voor de aanvoer van grondstoffen en om de bedreigde traditionele plantensoorten te behouden. 

Als stagiaire neem je deel aan de veschillende fasen van het werk. Je leert verschillende procedures kennen, zoals het oogsten, drogen, …. van verschillende planten. Je leert behandelingen voorbereiden in het labo en levert deze in de apotheek.