Stage in Senegal

YMCA

YMCA (Young Men Christian Association) is een christelijk geïnspireerde jongerenorganisatie die zich inzet voor de holistische ontwikkeling van de mens om een samenleving van rechtvaardigheid, vrede en liefde te creëren.
Het werd op 21 november 1982 in Senegal opgericht door de heer Robert Sagna om deel te nemen aan de promotie van jongeren. Verschillende activiteiten doorheen Senegal worden georganiseerd door YMCA. 

De stagiaire brengt een nieuw perspectief, een andere culturele visie en nieuwe vaardigheden met zich mee, die het project van de vereniging verrijken en zo de openheid naar anderen bevorderen. Ze helpen het publiek bewust te maken van het begrip duurzame ontwikkeling, respect voor het milieu en eco - burgerschap (water- en energiebeheer, afvalbeheer, verantwoord gebruik, enz.). YMCA Kaolack focust zich op volgende missies: 

1) Acties om het bewustzijn van milieu burgerschap en duurzame ontwikkeling te vergroten.

  • Ontwikkelen van bewustmakingsactiviteiten in een geest van volksopvoeding (workshops, debatten, tentoonstellingen, participatieve maaltijden, screenings, etc.). 
  • Organiseren van ontmoetingsruimtes (associatief café, openbare ruimtes, ruimtes gewijd aan duurzame ontwikkeling, enz.) 

2) Het invullen van naschoolse activiteiten 

  • Organiseren van activiteiten: muziek, sport, cultuur, vrije tijd, drama,...
  • Organiseren en ondersteunen van huiswerkbegeleiding 

  • Ondersteuning van leerkrachten in de klas